Author Topic: Sort indicator not shown after change url to getUrl  (Read 412 times)

astea

  • Pro Ultimate
  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Sort indicator not shown after change url to getUrl
« on: July 28, 2020, 05:03:14 pm »
Hi,

on dataModel i use getUrl function and sorting done on server side by some default dataIndx ,
and i want on create grid show sort indicator on this column header

on this example https://paramquery.com/pro/demos/sorting_remote
when i change Url to getUrl i see same issue

where is some way how can i set sort indicator after create page in this case ?

paramvir

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4868
    • View Profile
Re: Sort indicator not shown after change url to getUrl
« Reply #1 on: July 29, 2020, 03:42:40 pm »
You are supposed to post all sorting related parameters to server yourself when getUrl function is used.

Why do you want to use getUrl function instead of url?

astea

  • Pro Ultimate
  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Sort indicator not shown after change url to getUrl
« Reply #2 on: October 01, 2020, 03:04:55 pm »

That what i did i pass sort parameter on url  (DS_General_Queue.svc/General_Queue?filter=ldmnd_stat_id eq 0&$format=json&$orderby=bpart_id asc&$top=100)
and that a reason why i use GetUrl instead url because i have dynamic paramters on this url 

paramvir

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4868
    • View Profile
Re: Sort indicator not shown after change url to getUrl
« Reply #3 on: October 08, 2020, 04:03:12 pm »
you can use dataModel.postData option to pass any dynamic variables not related to sorting, filtering.

https://paramquery.com/pro/api#option-dataModel-postData